Τρίτη 28 Ιουνίου 2016
Γιαουρτλού κεμπάπ (αυθεντική συνταγή)
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα κεμπάπ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
- 500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
- 2 αυγά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 25 γρ. αλάτι
- 15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
- 4 γρ. κύμμινο τριμμένο
- 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
- 5 γρ μπούκοβο καυτερό
- 5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 2 γρ. τσιμένι
- 3 γρ. ρίγανη
- 3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
Για τη σάλτσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι κατά βούληση
Συνοδευτικά
- πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
- Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
- Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.
Σπαγγέτι θαλασσινών
Τι χρειαζόμαστε:
- 300-350 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. γαρίδες μέτριες
- 100 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- λίγες κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τόσο όσο να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μπούκοβο, τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Σπαγγέτι θαλασσινών
Τι χρειαζόμαστε:
- 300-350 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. γαρίδες μέτριες
- 100 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- λίγες κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τόσο όσο να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μπούκοβο, τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Σπαγγέτι θαλασσινών
Τι χρειαζόμαστε:
- 300-350 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. γαρίδες μέτριες
- 100 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- λίγες κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τόσο όσο να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μπούκοβο, τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Σπαγγέτι θαλασσινών
Τι χρειαζόμαστε:
- 300-350 γρ. σπαγγέτι
- 300 γρ. γαρίδες μέτριες
- 100 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- λίγες κουταλιές φρέσκο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τόσο όσο να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το μπούκοβο, τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών.
- Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)