Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ


ΜΠΙΦΤΕΚΑΡΑ

Υλικά:
500 γρ κιμάς διαλεγμένος ειδικά
μπαχαρικά
παπρικα
Εκτέλεση:
Πλάθουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.Ψήνουμε τόσο όσο να είναι ζουμερό και λαχταριστό!Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παπρικά!

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Υλικά:
Ελληνική φέτα
Ντομάτα
Καυτερή πιπεριά
Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος την ελληνική φέτα με τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και λαδάκι.Ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και την πάπρικα

ΚΕΜΠΑΠΑΚΙΑ

Υλικά:
Εκλεκτό κρέας για κιμά
Μπαχαρικά
Μία κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Το ιδιαίτερο κομμάτι κρέατος το προετοιμάζουμε για να το κάνουμε κιμά.
Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας .
Πλάθουμε και ψήνουμε .
Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και πασπαλίζουμε με πάπρικα!

Μπακαλιάρος λεμονάτος

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου
  • λάδι
  • 2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 πράσα χονδροκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 5-6 κλωναράκια σέλινο χονδροκομμένα
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι - πιπέρι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι .

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε, κόβουμε, πλένουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα γυρνάμε λίγο . Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μαραθούν.
  4. Βάζουμε τις πατάτες σε στρώσεις και τις σκεπάζουμε με νερό,αλάτι, πιπέρι.
  5. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.
  6. Φτιάχνουμε τον χυλό δηλαδή βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι με το λεμόνι και τα διαλύουμε καλά. Μόλις ψηθεί το φαγητό μας ρίχνουμε το χυλό από πάνω και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.  Μετά που θα βάλουμε τις πατάτες δεν ανακατεύουμε με κουτάλα. Πιάνουμε την κατσαρόλα και την γυρνάμε σιγά-σιγά.