Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας,
συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ
τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, , ώστε αλλάζετε
γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.
- Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.
- Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.
Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορει να εχετε ακουσει οτι βαζουμε σε αυτη τη πιτα και ανηθο..δεν συμφωνω...ειναι τελεια και χωρις αυτο. Το σπανακι και τα πρασα αλλα και τα κρεμυδακια μας να ειναι ψιλοκομενα και καθαρο-πλημενα. Οσο πιο ψιλοκομενο τοσο πιο ωραια εμφανιση εχει και τοσο πιο αρεστο θα ειναι οταν σερβιρετε το κομματι της πιτας. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗΗΗΗΗΗ.