Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τζατζίκι Original Μπουκιά και Θάλασσα

Το συγκεκριμένο ορεκτικό όπως και αλλά ορεκτικά η τα πιάτα μας επεξεργάζονται και παρασκευάζονται με μεγάλη προσοχή με αγνά υλικά και για αυτό είμαστε περήφανοι και σας περιμένουμε να τα δοκιμάσετε .

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο

    Πώς το κάνουμε:

    1. Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
    2. Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
    3. Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
    4. Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
    5. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
    6. Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    7. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.


Το νέο τραγούδι της Άντζελας Δημητρίου με στίχους του Αμαλιαδαίου Τάκη Αναστασόπουλου -Μία ακόμη επιτυχία του δικού μας Στιχουργού

Η Άντζελα Δημητρίου είναι μια από της μεγαλύτερες λαϊκές φωνές,  μια σταθερή αξία στο λαϊκό τραγούδι, μια καλλιτέχνης με ευαισθησίες. Είναι  μοναδική στο να ερμηνεύει και να εκφράζει με ένα δικό της τρόπο τα τραγούδια που τραγουδάει. Η Άντζελα έχει μάθει να είναι ο εαυτός της και ενώ φωνητικά είναι η τοπ λαϊκή τραγουδίστρια δεν έχει πάψει ποτέ μέχρι σήμερα να είναι και η απόλυτη σταρ.
Έρχεται σήμερα και δηλώνει «Ανεξάρτητη». Το νέο της τραγούδι κυκλοφορεί ως προάγγελος από το ολοκληρωμένο cd της, που θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου. Το τραγούδι με τίτλο «Ανεξάρτητη» την εκφράζει απόλυτα και είναι ένα καλοκαιρινό τραγούδι που σίγουρα θα ξεχωρίσει.
Την Μουσική υπογράφει ο Νεκτάριος Μπήτρος, την ενορχήστρωση ο Ηλίας Κουτσουλιέρης και τους Στίχους ο δικός μας Τάκης Αναστασόπουλος από την Αμαλιάδα, ο οποίος κατάφερε να γράψει ακόμη μια μεγάλη επιτυχία!
Εδώ να σταθούμε και να πούμε ότι το video clip του τραγουδιού υπογράφει ο γνωστός σκηνοθέτης Γιώργος Γκάβαλος και στο Video clip συμμετέχει ο Γιώργος Καβακάκης.
Από σήμερα  θα μπορείτε να ακούσετε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το τραγούδι με τίτλο «Ανεξάρτητη».

Δεν θα μείνει μπουκιά! Συνταγή για γαρίδες με ρύζι

Η όρεξή μας για θαλασσινά ακόμα δεν έχει τελειώσει. Γι’ αυτό και σήμερα μαγειρεύουμε λαχταριστές γαρίδες με ρύζι. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει, κάνοντάς σε να μην θες να σταματήσεις να τρως.
AdTech AdAdTech Ad
Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. άσπρο κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Πλένετε και καθαρίζετε ωμές τι γαρίδες. Βάζετε τα κεφάλια και το κέλυφος σε κατσαρόλα και τα βράζετε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε ψηλή θερμοκρασία. Σουρώνετε το ζωμό και τον βάζετε στην άκρη.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά. Προσθέτετε 5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνετε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό.
Αφήνετε τον ζωμό να βράσει καλά, τότε ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Τέλος, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του. Σερβίρετε το γαριδοπίλαφο ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.