http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/harise-zoi-http://www.patrisnews.comstin-anthokomiki-ekthesi-amaliadas
Τρίτη 17 Μαΐου 2016
Η προτασή μας για σήμερα Ρύζι με κιμά στο φούρνο
Περιγραφή
Πολύ νόστιμο φαγητό, με παραλλαγές!Τι χρειαζόμαστε:
- Σάλτσα κιμά (όπως για τα μακαρόνια χωρίς πολλά υγρά ή αυτή που σας δίνω)
- Βρασμένο ρύζι (περίπου 3 φλ.)
- Σάλτσα ντομάτα ή μπεσαμέλ ή μιλανέζα
- γαλέτα, βούτυρο, τυρί τριμμένο
Για τη σάλτσα κιμά:
- 300 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 τριμμένη τομάτα
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- προεραιτικά: 1 πρέζα κανέλα, γαρύφαλο, πάπρικα, ρίγανη, 1 αστεροειδή γλυκάνισο
-
Πώς το κάνουμε:
Για τον κιμά:- Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμύδι και την πιπεριά και προσθέτω τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνω τον πελτέ,ανακατεύω, την τομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό, χαμηλώνω το μάτι κλείνω το καπάκι και σιγομαγειρεύω για περιπου 40'.
- Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, ανοίγω το καπάκι και δυναμώνω το μάτι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Συναρμολόγηση:- Βουτυρώνω ένα πυρέξ/ταψάκι και βάζω το μισό ρύζι. Το σκεπάζω με τον κιμά και στρώνω το υπόλοιπο ρύζι με τυρί και γαλέτα.
- Σκορπάω στην επιφάνεια του φαγητού κομμάτια βουτύρου και ψήνω σε μέτριο φούρνο επι 15'. Το σερβίρω με σάλτσα της αρεσκείας μου.
- Αν επιλέξω να βάλω μπεσαμέλ, τη φτιάχνω όπως ξέρω και τη ρίχνω πάνω απο το ρύζι. Ψήνω για περίπου 30' μέχρι να ροδίσει!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)