Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Χάρισε Ζωή» στην Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/harise-zoi-http://www.patrisnews.comstin-anthokomiki-ekthesi-amaliadas

Η προτασή μας για σήμερα Ρύζι με κιμά στο φούρνο

Περιγραφή

Πολύ νόστιμο φαγητό, με παραλλαγές!






Τι χρειαζόμαστε:

  • Σάλτσα κιμά (όπως για τα μακαρόνια χωρίς πολλά υγρά ή αυτή που σας δίνω)
  • Βρασμένο ρύζι (περίπου 3 φλ.)
  • Σάλτσα ντομάτα ή μπεσαμέλ ή μιλανέζα
  • γαλέτα, βούτυρο, τυρί τριμμένο
Για τη σάλτσα κιμά:
  • 300 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 τριμμένη τομάτα
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • προεραιτικά: 1 πρέζα κανέλα, γαρύφαλο, πάπρικα, ρίγανη, 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  •  

    Πώς το κάνουμε:

    Για τον κιμά:
    1. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμύδι και την πιπεριά και προσθέτω τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
    2. Ρίχνω τον πελτέ,ανακατεύω, την τομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό, χαμηλώνω το μάτι κλείνω το καπάκι και σιγομαγειρεύω για περιπου 40'.
    3. Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, ανοίγω το καπάκι και δυναμώνω το μάτι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    Συναρμολόγηση:
    1. Βουτυρώνω ένα πυρέξ/ταψάκι και βάζω το μισό ρύζι. Το σκεπάζω με τον κιμά και στρώνω το υπόλοιπο ρύζι με τυρί και γαλέτα.
    2. Σκορπάω στην επιφάνεια του φαγητού κομμάτια βουτύρου και ψήνω σε μέτριο φούρνο επι 15'. Το σερβίρω με σάλτσα της αρεσκείας μου.
    3. Αν επιλέξω να βάλω μπεσαμέλ, τη φτιάχνω όπως ξέρω και τη ρίχνω πάνω απο το ρύζι. Ψήνω για περίπου 30' μέχρι να ροδίσει!