Τρίτη 7 Ιουνίου 2016
Καυτό… Brownies σοκολάτας με παγωτό περιλαμβάνεται στο μενού μας
Brownies με παγωτό…
Σερβίρεται ζεστό, με συνοδεία παγωτού. Ο απόλυτος συνδιασμός ζεστού – κρύου… κόλαση!
Τα λόγια είναι περιττά…
Σερβίρεται ζεστό, με συνοδεία παγωτού. Ο απόλυτος συνδιασμός ζεστού – κρύου… κόλαση!
Τα λόγια είναι περιττά…
Υλικά:
125gr βούτυρο
150gr κουβερτούρα
3 αυγά
320gr ζάχαρη
270gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
1 κουτ.γλυκού bakin-powder
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Μόλις λιώσει, το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια μέχρι να λιώσει κι αυτή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και ανακατεύουμε γρήγορα (για να μην πήξει το αυγό).
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το bakin-powder και ανακατεύουμε.
- Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μικρό ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα (δεν πρέπει να έχει πολύ ύψος).
- Ψήνουμε στους 180° (σε προθερμασμένο φούρνο) για 17′ περίπου (ανάλογα πόσο στεγνό το θέλουμε).
- Το μείγμα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα. Μπορείτε να το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα για να καταλάβετε αν είναι έτοιμο (θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να μην έχει μείγμα πάνω της, υγρασία θα έχει).
- Βγάζουμε απ’ το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτο, κατά προτίμηση βανίλια…
Το Μπιφτέκι σχάρας γεμιστό είναι στο Menu του beach bar restaurant Μπουκιά και Θάλασσα
Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με τυρί που λιώνει, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 3-4 φέτες μπαγιάτικου (2-3 ημερών) ψωμιού μουλιασμένο και στυμμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. ξύδι
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι πιπέρι
- 180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
-
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και σε περίπτωση που βάλετε πιπεριά και τη πιπεριά.
- Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)