Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το Μπιφτέκι σχάρας γεμιστό είναι στο Menu του beach bar restaurant Μπουκιά και Θάλασσα














Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με τυρί που λιώνει, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…

Υλικά συνταγής


  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 φέτες μπαγιάτικου (2-3 ημερών) ψωμιού μουλιασμένο και στυμμένο 
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
  •  

    Εκτέλεση συνταγής

    1. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά.
    2. Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και σε περίπτωση που βάλετε πιπεριά και τη πιπεριά.
    3. Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.
    Tip:Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια είναι το πολύ ζύμωμα του μείγματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .