Παρασκευή 13 Μαΐου 2016
Οι πιο ωραίες τηγανίτες
Τι χρειαζόμαστε:
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κγ. μπέικιν πάουντερ
- 600 ml γάλα
- 3 αυγά
- 170 γρ. ζάχαρ
Πώς το κάνουμε:
- Πάρτε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα τα 600 ml γάλα, τα 3 αυγά και ανακατέψτε το μείγμα.
- Όταν το γάλα και τα αυγά ενωθούν ρίξτε στο σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε αρκετά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ύστερα πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε τη φωτιά περίπου στη μέση. Ρίξτε λίγο βούτυρο μέσα στο τηγάνι και όταν λιώσει τοποθετήστε όσο από το μείγμα θέλετε.
- Όταν βγάλει μπουρμπουλήθρες το επάνω μέρος της τηγανίτας σημαίνει ότι έχει ψηθεί η άλλη μεριά οπότε γυρίστε τη.
- Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα βάλτε πάνω στις τηγανίτες μέλι, μερέντα ή ό,τι σας αρέσει.
- Καλή όρεξη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)