Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ


Οι πιο ωραίες τηγανίτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κγ. μπέικιν πάουντερ
  • 600 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρ

    Πώς το κάνουμε:

    1. Πάρτε ένα μπολ.  Ρίξτε μέσα τα 600 ml γάλα, τα 3 αυγά και ανακατέψτε το μείγμα.
    2. Όταν το γάλα και τα αυγά ενωθούν ρίξτε στο σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
    3. Ανακατέψτε αρκετά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    4. Ύστερα πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάλτε τη φωτιά περίπου στη μέση.  Ρίξτε λίγο βούτυρο μέσα στο τηγάνι και όταν λιώσει τοποθετήστε όσο από το μείγμα θέλετε.
    5. Όταν βγάλει μπουρμπουλήθρες το επάνω μέρος της τηγανίτας σημαίνει ότι έχει ψηθεί η άλλη μεριά οπότε γυρίστε τη.
    6. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα βάλτε πάνω στις τηγανίτες μέλι, μερέντα ή ό,τι σας αρέσει.
    7. Καλή όρεξη.
    η