Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τυρικαυτερή Παραγωγή μας


















Χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κ γ πάπρικα
  • 1 κ γ ρίγανη
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα αλέθω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
    2. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45' και σερβίρω.

Τζατζίκι Παραγωγή μας












 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
  •  

    Πώς το κάνουμε:

    1. Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
    2. Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
    3. Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
    4. Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
    5. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
    6. Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    7. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ












Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα μαιντανό
  • 1 χούφτα άνιθο
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 1 χούφτα παρμεζάνα
  • 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
  • μισή χούφτα βασιλικό
  • αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο

    Πώς το κάνουμε:

    1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα στίβουμε να μην έχουν καθόλου υγρά.
    2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τυρί, την φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη.
    3. Πλάθουμε.
    4. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.





Φέτα τυλιχτή σε φύλλο κρούστας περιχυμένη με μέλι

Φέτα τυλιχτή σε φύλλο περιχυμένο με μέλι και ξύδι. Ένα υπέροχο ορεκτικό για τη μπυρίτσα σας και το ουζάκι σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 250 γρ.φέτα
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στου 220 βαθμούς.
  2. Κόβετε το τυρί σε τέσσερις οριζόντιες φέτες. Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε φύλλο από μια φέτα τυρί και τα διπλώνετε σε πακετάκια.

     

  3. Βάζετε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα αλείφετε ξανά με βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
  4. Σερβίρετε τα πακετάκια ζεστά σε τέσσερα πιάτα. Αναμιγνύετε το ξίδι *με το μέλι να γίνουν σαν σιρόπι, περιχύνετε με αυτό τα πακετάκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
* Αν δεν σας αρέσει να είναι ξιδάτο, περιχύνετε μόνο με το μέλι…
13