Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
- 2 τόνους σε νερό
- 1 κρεμμύδι
- άνιθο
- 1 κεσεδ. γιαούρτι πλήρες
- 1 μικρή μαγιονέζα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στίβουμε στις χούφτες μας τον τόνο και τον βάζουμε στα μακαρόνια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λίγο άνιθο και τα προσθέτουμε κι αυτά στα μακαρόνια.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και την μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φακελάκια ζελέ σε σκόνη (γεύση της επιλογής σας)
- 2-3 κούπες ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα εποχής.
Πώς το κάνουμε:
- Ετοιμάζουμε το
ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, το βάζουμε σε φόρμα και το
τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα ρίχνουμε στο ζελέ χωρίς να ανακατέψουμε.
- Ξαναβάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει τελείως.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.