Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
Σαλάτα με μαρούλι, τόνο και αγγουράκι
Περιγραφή
Ένα πολύ γευστικό, δροσιστικό και υγιεινό γεύμα ακόμα και για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον τόνο. Πρόκειται για μια χορταστική σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει είτε συνοδευτικό είτε να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 1/2 τρυφερό μαρούλι
- 1 αγγουράκι
- 1 πολύ μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 χούφτα κρουτόν (κατά προτίμηση με γεύση τυρί, βότανα ή σκόρδο) ή εναλλακτικά μία χούφτα ψιλοκομμένα παξιμάδια τύπου "Μάνα"
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και λίγο πιπέρι
- 1,5 κ.σ. μαγιονέζα λάιτ
- λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά το μαρούλι.
- Το ψιλοκόβουμε μαζί με το κρεμμυδάκι και το αγγούρι και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στραγγίζουμε τον τόνο καλά, τον τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά μας και του ρίχνουμε λίγο πιπεράκι.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα μας με την παρμεζάνα.
- Κατόπιν, ρίχνουμε το λάδι.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
- Τέλος, προσθέτουμε και τα κρουτόν.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάει παντού η μαγιονέζα.
H πρόταση της ημέρας Γαριδολατρεία σε 5 λεπτά
Περιγραφή
Αν λατρεύετε τις γαρίδες τότε αυτό το πιάτο θα σας προσφέρει την αυθεντική γεύση της γαρίδας σε 5 μόνο λεπτά! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο γαρίδες jumbo
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- 1 κύβο λαχανικών ή ψαριού
- 1 φλιτζανάκι κρασί άσπρο
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το λάδι να βράσει καλά και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγο να μαραθεί.
- Βάζουμε τις γαρίδες (με το κέλυφος) και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ και έπειτα βάζουμε την πάπρικα, το κρασί και τον κύβο και ψήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά να λιώσει ο κύβος και να ελαττωθεί λίγο το κρασί.
- Τις βγάζουμε σε πιατελίτσα με το ζουμάκι τους και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι πολύ αυθεντική συνταγή σε γεύση της γαρίδας αν όμως είστε λάτρης της γαλλικής κουζίνας προσθέστε μόλις ελαττωθεί το κρασί αρκετά και 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι μουστάρδας
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Λίγα μυστικά ακόμα