Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Καλαμάρια Γεμιστά














Υλικά:
8 καλαμαράκια μέτρια
1 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλυτζάνι ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια
Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει
Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα
Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του
Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
Προσθέτετε τα πλοκάμια
Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
Αλατοπιπερώνετε
Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε
Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια
Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι
Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

Μπισκοτογλυκό υπέροχο ψυγείου !!










Υλικά
3 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ [θα περισσέψουν ]
3 κουτάκια κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
1 κουτί Μερέντα το μεγάλο  μέγεθος και 3 κουταλιές τις σούπας ακόμα [οπότε θα αγοράσουμε 1 μεγάλη συσκευασία και μία μικρή και θα μας περισσέψει ]
1 ζαχαρούχο γάλα Νουνού
2 κουταλιές κοφτές σούπας κοφτές Νές καφέ
1 κουτάκι πουράκια μικρή συσκευασία
Εκτέλεση
Κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει και να στέκεται να σφίξει
Αμέσως προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το ζαχαρούχο γάλα και την Μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε ενάμιση ποτήρι κρύο νερό,ρίχνουμε το Νές καφέ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ η πλαστικό ταψάκι περίπου 40 επί 25 τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτάμε αστραπιαία στο υλικό με το Νές καφέ .μόλις την γεμίσουμε όλη την επιφάνεια ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα υπολογίζουμε την ποσότητα ώστε να γίνουν 4στρώσεις ,δηλαδή ,μπισκότα ,κρέμα ,μπισκότα κρέμα,μπισκότα κρέμα,μπισκότα και τέλος κρέμα.Τρίβουμε και καλύπτουμμε όλη την επιφάνεια με τα πουράκια .Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 4με 5 ώρες.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.