Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Κεφτεδάκια με κοστούμι μελιτζάνας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 μελιτζάνες
Για τα κεφτεδάκια:
  • 250 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο.
  4. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Πρεμιέρας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Ν. Φιγαλεία

Πρώτη εμφάνιση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στη Νέα Φιγαλεία. Η Μονάδα ή Μεικτό Κλιμάκιο Αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελείται από τρεις ένστολους αστυνομικούς που προέρχονται από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και κινούνται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και να παράσχουν εκεί επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες. Αυτή, θα καλύπτει ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση. Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.
Το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας παρέχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως γραφείο. Είναι δηλαδή διαμορφωμένο, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος πολίτης να καθίσει και να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων, σε κάποια θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας.
Στη Νέα Φιγαλεία οι ένστολοι συνάντησαν στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Νίκο Φάμελο, την πρόεδρο της Τ.Κ Ολυμπία Κατσάμπουλα ενώ συνομίλησαν και με το μέλος της πολιτικής προστασίας Θάνο Χουλιάρα για να πληροφορηθούν για την περιοχή. Παρέμεινα σε δυο κεντρικά σημεία για περίπου δύο ώρες. Το δρομολόγιο συνεχίστηκε με επόμενες στάσεις τα Πετράλωνα, το Δραγώγι, το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα-Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Αμπελιώνα Μεσσηνίας. Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα βρίσκεται στη Νέα Φιγαλεία περίπου κάθε 10 μέρες και θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.

Τετραήμερος μίνι καύσωνας από τη Δευτέρα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!!!!

 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!1

https://plus.google.com/u/0/104896543859163462119/posts

Αυτό είναι το καλύτερο "καλαμάκι" της Αθήνας - Κανείς δεν ξέρει την μυστική συνταγή του εκτός από τον "Χρηστάρα"...

Ο "Χρηστάρας" είναι παλιά... καραβάνα και έχει ψήσει δεκάδες χιλιάδες καλαμάκια. Από μικρό παιδί κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) ψήνει και ταΐζει τους εκατοντάδες πελάτες του που πηγαίνουν στο μαγαζί του ακόμα και από τον Πειραιά. Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό το σουβλάκι σε καλαμάκι που θέλεις να καταναλώνεις μέχρι να φωνάξει "ΣΤΟΠ" το στομάχι σου; Ο Χρηστάρας...
κρατάει το μυστικό του καλά φυλαγμένο, ενώ ακόμα και η γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση του μαγαζιού δεν γνωρίζουν την προεργασία που κάνει χρόνια τώρα φτιάχνοντας το πιο λαχταριστό σουβλάκι της Αθήνας.

"Χρηστάρα, πιάσε άλλα 10 καλαμάκια..."
Έτσι "κόλλησε" ο τίτλος του μαγαζιού. Ο Χρήστος έγινε... Χρηστάρας και όλοι τρώμε και λέμε "γειας τα χέρια του". Κάθε μεσημέρι ώρες πριν ανοίξει το μαγαζί για το κοινό, ο Χρηστάρας "φτιάχνει" τα κρέατα της ημέρας. Κάθε μέρα, μόνος του, μπαίνει στον μικρό του "ναό" και κάνει τα μαγικά του. Δεν γούσταρε ποτέ ετοιματζίδικα κρέατα. Και κάθεται και τα... "πλέκει" ένα ένα κομμάτι στα καλαμάκια του. Το ίδιο κάνει και στο κεμπάπ και στο κοτόπουλο και στα παϊδάκια αλλά και στον γύρο.

 Ο "Χρηστάρας" δεν αστειεύεται με τα κρέατά του και θέλει να είναι μόνος του όταν τα φτιάχνει. Είναι το δικό του μικρό τελετουργικό που λίγες ώρες αργότερα κάνει τους εκατοντάδες πελάτες του να υποκλίνονται στην... σουβλακάρα του, την γυράρα του, αλλά και την τούμπανο σαντουιτσάρα του. Έτσι είναι ο Χρηστάρας. Γουστάρει να τα κάνει όλα grande και να απολαμβάνουν οι πελάτες του τα καλούδια του.

Ακόμα και το τζατζίκι... σπιτικό
Αλλά εδώ θα σας την χαλάσουμε. Την συνταγή την έχει η γυναίκα του Χρηστάρα και το τζατζίκι του είναι όπως αυτό που μας έφτιαχνε η μάνα μας στα παιδικά μας χρόνια και για δυο ημέρες το νιώθεις στο στόμα σου! Μιλάμε για τζατζίκι αποθέωση.

Πριν πας να παραλάβεις πάρε καλού κακού ένα τηλέφωνο για να μην περιμένεις...
Καλό είναι πριν αποφασίσεις να περάσεις από το μαγαζί του στην οδό Δεξαμενής & Θεοτοκοπούλου 57 στην Μεταμόρφωση Αττικής, να πάρεις ένα τηλέφωνο στο 210 28 28 553 για να βάλει στα κάρβουνα και τα δικά σου καλάμια, γιατί σίγουρα πριν από εσένα έχουν παραγγείλει ήδη καμιά 100αριά και άλλοι πελάτες.

Ο "Χρηστάρας" έχει και κήπο... όλα τα λεφτά!
Μετά την ανακαίνιση έχει φτιάξει μια μοναδική γωνιά με καμιά δεκαριά τραπεζάκια, που αν είσαι τυχερός και βρεις κενό το κρατάς και περιμένεις να έρθει ο "Χρηστάρας" και να δώσεις την παραγγελιά σου. Οι τυχεροί που βρίσκονται στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Π. Ηράκλειο και Πεύκη (μέχρι κάποιο σημείο) μπορούν να παραγγείλουν και delivery (τηλ. 210 28 28 553) και να απολαύσουν τα πάντα σε πακέτο.

Ο Χρηστάρας με τη βοήθεια των παιδιών του έκανε και facebook και ανεβάζει τις δημιουργίες του ΕΔΩ. Και όπως λένε οι πελάτες του... Χρηστάρας; Εγγυήση! Δοκιμάστε τον...

Το Facebook καταγράφει τη δραστηριότητα σου είτε είσαι μέλος είτε όχι!

Πέρυσι τον Απρίλιο έσκασε η είδηση ότι το Facebook παρακολουθεί και την δραστηριότητα των χρηστών που δεν είναι μέλη του κοινωνικού...
δικτύου, μέσα από την ενσωμάτωση των Like buttons σε εκατομμύρια ιστοσελίδες. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, Βελγικό Δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο να επιβάλλει πρόστιμο ύψους €250.000 ημερησίως για να αφαιρέσει το “datr cookie”. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν πτοείται και ενισχύει ακόμη περισσότερο την καταγραφή της δραστηριοτητας όλων των χρηστών επεκτείνοντας το δίκτυο των διαφημίσεων της.

Για την ακρίβεια, η Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον τρόπο διανομής των διαφημίσεων της πλατφόρμας της στο σύνολο του ιστού μέσω του Audience Network, το οποίο εξυπηρετεί third-party ιστοσελίδες και συνεργάτες που επιθυμούν να διαφημιστούν. Μέχρι σήμερα, οι διαφημίσεις αυτές ήταν ορατές μόνο στα μέλη του κοινωνικού δικτύου, αλλά στο εξής θα εμφανίζονται σε όλους και με κάθε κλικ χρήστη θα δημιουργείται ένα διαφημιστικό προφίλ, ανεξάρτητα αν είναι μέλος ή όχι του κοινωνικού δικτύου.

“Τα κουμπιά και τα plugins αποστέλλουν βασικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των χρηστών. Για τα μη-μέλη του Facebook δεν τα χρησιμοποιούσαμε. Αυτό πλέον θα αλλάξει για να καταλάβουμε καλύτερα πως να στοχεύσουμε σε αυτούς τους χρήστες”

Σε περίπτωση που είχατε κάποια ψευδαίσθηση περί παρακολούθησης…

7 τύποι που συναντάς στις γαμοβαφτίσεις!










Η αμήχανη και σπασοπούλικη περίοδος που οι προσκλήσεις για γάμους και βαφτίσια σκάνε σωρηδόν σπίτι σου, μόλις ξεκίνησε. Μαζί της...
άρχισε και ο αγώνας δρόμου για να αγοράσεις κάνα ρούχο της προκοπής που θα σε κάνει άθρωπο, το ψάξιμο για το δώρο που θα κάνει το μελλούμενο ζευγάρι ή τον μπόμπιρα ευτυχισμένο…

Δεν είναι αυτά για εμάς τους αντικοινωνικούς τους υμνητές της μοναχικότητας, κυρίες και κύριοι, για εμάς που ασφυκτιούμε σε μέρη όπου μαζεύονται παραπάνω από μία μητέρες και περισσότερα από δύο πεντάχρονα.

Έλα, όμως, που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και είμαστε αναγκασμένοι να παρευρεθούμε σε τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις…

Κι ας ξέρουμε πως θα μας κάνουν να βρίσουμε την ώρα και τη στιγμή κάτι τυπάκια σαν κι αυτά που ακολουθούν.













 Συνήθως ξάδερφη της νύφης ή της μαμάς, που δεν συνοδεύεται, είναι εκείνη που έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο της. Είναι μία λοχαγός στο ένδοξο τάγμα της εκκλησίας. Δίνει εντολές που πρέπει να εκτελεστούν άμεσα και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που έχει πάρει. «Φέρε τα κουφέτα από το αμάξι!«, «πήγαινε τα δώρα σπίτι και γύρνα πίσω για να σε ξαναστείλω κάπου!» και πάει λέγοντας… Στο όλο της πακέτο συμπεριλαμβάνονται και 25 κιλά νεύρα. Όταν όλα φτάνουν στο τέλος, η κόουτς θα κάνει το τσιγάρο της νίκης στη δεξίωση, έχοντας βγάλει τα παπούτσια που την χτυπούσαν από τα πρώτα 4 δευτερόλεπτα. Εργάζεται ως Αφεντικό.

Είναι αυτός που βαριέται πάρα πολύ να πάει στα γαμοβαφτίσια, αλλά δεν μπορεί να το αποφύγει. Έτσι θα πάει, θα κάτσει έξω, θα καπνίσει 12 πακέτα τσιγάρα, θα κάνει και τράκα από τον θείο της νύφης από το χωριό και θα μπει στην εκκλησία μόνο και μόνο για να ευχηθεί. Προσπαθεί να θυμηθεί τι του είπε η μάνα του ότι εύχονται, δεν θυμάται και λέει μια παπαριά τύπου «να τον χαίρεστε» (σσ. σε γάμο όλα αυτά). Στο τραπέζι θα κάτσει με την πιο άκυρη παρέα, αλλά δεν θα χαλαστεί γιατί ο σκοπός του είναι να βρει γκόμενα. Φυσικά και δεν θα βρει. Εργάζεται ως Πάρμαν.

 Αν δεν μπορείτε να μαντέψετε το λόγο που έχει δημιουργηθεί 200 μέτρα ουρά από ταλαίπωρους καλεσμένους που περιμένουν να ευχηθούν στους νεόνυμφους, θα σας τον πούμε εμείς: ΚΟΜΦΟΥΖΙΕ Γ...ΜΆΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! Κι αν δεν χαμπαριάσατε ακόμα, θα το κάνουμε πιο λιανά. Μιλάμε για τον τύπο εκείνο που μόλις έχει φτάσει η σειρά του να ευχηθεί, ξεκινάει την ευχή του σε φάση «άκου να σου πω μια καταπληκτική ιστορία από τότε που παντρεύτηκα εγώ» και καταλήγει μετά από κάνα 20λεπτο σε φάση «λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ, ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!«. Εργάζεται ως Ρήτορα
 Ο μικρός μας φίλος είναι ίσως το μεγαλύτερο θύμα αυτών των τελετών. Είναι εκείνος ο μπόμπιρας που η μαμά του θα του φορέσει με το ζόρι πουκάμισο με γραβάτα ή παπιγιόν, θα του βάλει ζελέ στα μαλλιά και καθ’ οδόν για την εκκλησία θα σαλιώνει τους αντίχειρες της για να του ισιώσει τα φρύδια. Φυσικά, τον αναγκάζει να δώσει ΕΚΕΙΝΟΣ το δώρο και να πει ΕΚΕΙΝΟΣ τις ευχές ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ του τις έχει πει από το σπίτι, ενώ είναι και υποχρεωμένος να γελάει κάθε φορά που τον βγάζουν φωτογραφία. Εργάζεται σε σκλαβοπάζαρο.


Αγαπημένη του στιγμή, όταν η όμορφη φίλη της κουμπάρας μοιράζει ρύζι. Καβατζώνει όσο περισσότερο μπορεί και συνεννοείται με άλλους Γηπεδικούς να κάνουν ανελέητο ντου με το που σκάσει στα σκαλοπάτια το ζευγάρι. Ρίχνει χουφτιές με ελεεινό μίσος και απώτερος σκοπός του είναι να τραυματίσει. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που κάποιοι από αυτούς πετάνε καμουφλαρισμένα κουφέτα μέσα στο ρύζι. Πολύ καλά το μάντεψες: Στο γλέντι, ο Γηπεδικός είναι εκείνος που χτυπάει ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ το πιρούνι στο ποτήρι για να πέσουν τα γλωσσόφιλα. Όταν οι άλλοι σταματούν, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος. Εργάζεται σε ανώνυμη εταιρεία. Ποδοσφαιρική.

Η θεία Γκρινοπούλου είναι εκείνη η περίεργη θείτσα που της φταίνε όλα. «Και κοίτα τι μπομπονιέρες πήγαν και πήραν, λεφτά δεν έχουν;» ή «εδώ δες τόσα τραπέζια και ούτε ένα σεμεδάκι, να γελάει ο κόσμος». Η Γκρινοπούλου όσο νευριάζει, τόσο ανεβάζει την ένταση στη φωνή της, αναγκάζοντας τον άτυχο άντρα της να παρεμβαίνει και συνήθως είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο. Συνταξιούχος εκπαι
δευτικός από τα 36 και πλέον επαγγελματίας κουτσομπόλα.



«Πού θα τον βάλουμε μωρέ τον μ..λάκα;», ρώτησε η νύφη τον γαμπρό όταν έφτιαχναν τα σχέδια για το πώς θα κάθονται οι καλεσμένοι στην αίθουσα δεξίωσης. Κι ο μαλάκας είναι προφανώς ο Τσόντας. Ο ξεκάρφωτος, δηλαδή, που σκάει συνήθως μόνος του στην εκκλησία και στο γλέντι και νιώθει διαρκώς ότι τα βλέμματα που συγκεντρώνουν οι νεόνυμφοι είναι λιγότερα από αυτά που συγκεντρώνει ο ίδιος πάνω του. Η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη: Σε τραπέζι 8 ατόμων, κάθεται μαζί με 7 διαιτολόγους όταν ο ίδιος…Εργάζεται ως σουβλατζής.
















Αυτό για τον ελληνικό καφέ το ήξερες;

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μια νέα έρευνα ανακαλύπτει ότι ένα....
από τα αγαπημένα ροφήματα, όπως ο ελληνικός καφές προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.   Μάλιστα, νεότερα δεδομένα ερευνητών από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ανακαλύψει ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να βοηθήσει στην μακροζωία.

Οι επιστήμονες, προέβησαν στην ανακάλυψη αυτή, το χρονικό διάστημα που ερευνούσαν γιατί οι κάτοικοι από το ελληνικό νησί της Ικαρίας ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Το γεγονός λοιπόν είναι εντυπωσιακό, καθώς στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν πέρα από την ηλικία των 90.

 Μετά από τον έλεγχο άλλων παραγόντων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα πράγμα που διαφοροποιεί τους Ικαριώτες είναι η συνήθειά τους να πίνουν καθημερινά ελληνικό καφέ. Το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη - έπιναν καθημερινά ελληνικό καφέ και μάλιστα κατανάλωναν 3-4 φλιτζάνια κάθε ημέρα. Το προνόμιο της μακροζωίας ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε στα άτομα που έπιναν άλλους τύπους καφέ.    Στην υγειά μας!   Ο ελληνικός καφές, όπως φαίνεται, βελτιώνει την ενδοθηλιακή λειτουργία, σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα ενδοθηλιακά κύτταρα περνάνε στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής, της πίεσης του αίματος, της πήξης και της μεταφοράς των υλικών και των λευκών αιμοσφαιρίων μέσα και έξω από το σύστημα. τα άτομα που έπιναν ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία από ό, τι τα άλλα, και το ίδιο φάνηκε να ίσχυε ακόμη και μεταξύ των ατόμων που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Δρ Γεράσιμου Σιάσου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, "ο βραστός ελληνικού τύπου καφές, που είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και περιέχει μόνο μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να έχει οφέλη σε σύγκριση με άλλα ροφήματα καφέ".

Η έρευνα δεν αφορά τη σύγκριση των θρεπτικών ουσιών του ελληνικού καφέ σε σχέση με άλλα ροφήματα καφέ , αλλά ίσως ο βρασμός του να ενισχύει την λειτουργία και τη δραστικότητα αυτών των αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.   «Πιείτε λοιπόν καθημερινά ελληνικό καφέ στην υγειά σας», μιας και κάθε γουλιά του, προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στο «προστατευτικό τείχος» του οργανισμού μας.

Τα δέκα μεγάλα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο του κρέατος

Οι περισσότεροι Έλληνες είμαστε κρεατοφάγοι με διάφορα γούστα τόσο στον τύπο του κρέατος όσο και στο τρόπο που το θέλουμε ψημένο.
Δυστυχώς παρ όλο που είμαστε κρεατοφάγοι δεν ξέρουμε να διαλέξουμε, να ψήσουμε αλλά και να φάμε σωστά το κρέας.
Γι αυτό παραπονιόμαστε πάντα ότι το κρέας είναι σαν άχυρο, σκληρό, δεν τρώγεται και πολλές φορές μένει στο πιάτο με αποτέλεσμα την θέση μίας καλής μπριζόλας να παίρνουν τα μπιφτέκια τα κεφτεδάκια και τα φιλέτα κοτόπουλο που ναι μεν είναι υπέροχα αλλά δεν συγκρίνονται με μία καλοψημένη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα.
Τα μυστικά είναι απλά και τεκμηριωμένα πλέον επιστημονικά, θα έρχονται μάλιστα πολλές φορές αντίθετα με όσα γνωρίζατε και κάνατε μέχρι τώρα, ψήνοντας μία μπριζόλα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, αλλά αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε και να γευτείτε το κρέας μαλακό, ζουμερό και σωστά ψημένο.
Τότε θα γίνετε πραγματικοί κρεατοφάγοι και θα σκεπτόσαστε τις γεύσεις που είχατε χάσει τόσα χρόνια επιλέγοντας και ψήνοντας στην τύχη τα κρέατα σας.

# Το πρώτο μυστικό και το σημαντικότερο είναι η σωστή επιλογή κομματιού από τον σωστό χασάπη.
Τα καλύτερα και γευστικότερα μέρη του ζώου για ψήσιμο είναι οι σπαλομπριζόλες οι κόντρα το T Bone και ο βασιλιάς το Ribeye.
Η σπαλομπριζόλα είναι τα πρώτα 5-6 κομμάτια από την ράχη του μοσχαριού, μετά κατά σειρά πηγαίνοντας προς τα πίσω έρχονται οι μπριζόλες και μετά οι κόντρα μπριζόλες με καλύτερο κομμάτι τα T Bone που είναι οι μπριζόλες που περιλαμβάνουν και το φιλέτο.
Το Ribeye είναι το "μάτι" της μπριζόλας το κεντρικό κομμάτι της μσπαλομπριζόλας χωρίς το κόκκαλο είναι το αποκορύφωμα του κρέατος και πολλές φορές θα το βρείτε σε απίθανες τιμές ειδικά αν είναι από κατηγορίες εισαγόμενων κρεάτων και από μοσχάρια ειδικής εκτροφής.
Ένα από τα πιο σημαντικά στην ποιότητα του κρέατος είναι και το πόσο ενδομυϊκό λίπος έχει.
Όσο περισσότερο μοιάζει με μάρμαρο τόσο ακριβότερο και φυσικά με καλύτερη γεύση θα φτάσει στο πιάτο σας.
Φυσικά μετά από εδω πηγαίνουμε στο επόμενο επίπεδο στην αγορά του κρέατος που αρχίζουμε και διαλέγουμε κρέας από ειδικές ποικιλίες ζώων.
Η νέα μόδα που έφτασε σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά ακόμα και στα χαμπουργκεράδικα είναι το γνωστό πλέον Black Angus με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε το γευστικό σας ταξίδι στα ποιοτικά κρέατα.
Στο άρθρο μας για τα Gourmed κρεοπωλεία της Αθήνας θα βρείτε και κρεοπωλεία που διαθέτουν εξωτικά κρέατα με τις αντίστοιχες φυσικά τιμές.
Πληροφοριακά ρωτήστε να μάθετε για τα κρέατα από τις ράτσες  Wagyu και φυσικά το πλέον ειδικό Kobe, από την ομώνυμη περιοχή της Ιαπωνίας, που θεωρείται η ναυαρχίδα στην παγκόσμια κρεαταγορά.
Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν στις αγορές της Αμερικής, της Ιρλανδίας και φυσικά τα πιο εξελιγμένα στην Ιαπωνία, όπου τα μοσχάρια εκτρέφονται με πολύ αυστηρές προδιαγραφές.
Μέχρι μασάζ κάνουν στα μοσχάρια για την ευεξία και την σωστή διατροφή του ζώου.

Αυτά φυσικά για όλους μας που ψωνίζουμε τις απλές μπριζολίτσες μας από τον συνοικιακό φίλο χασάπη, είναι μέσα στην σφαίρα της πιο τρελής μας φαντασίας. 
Το δεύτερο μυστικό είναι το σωστό σίτεμα του κομματιού, γι αυτό βάλαμε και τον χασάπη στην αλυσίδα.
Το σωστό σίτεμα που γίνεται όταν ο χασάπης αφήσει το κρέας στο ψυγείο του από 3 έως 8 εβδομάδες, μας δίνει ένα κρέας χωρίς πολύ υγρασία και σκουρόχρωμο, μαλακό και με πλούσια γεύση.
Είναι σαφώς ακριβότερο από ένα φρέσκο κομμάτι αλλά με μεστή κρεατένια γεύση και πολύ πιο μαλακό από το φρέσκο.
Εδώ έρχονται να μπουν στην συζήτηση και οι μαρινάδες.
Συνήθως μία απλή μαρινάδα δίνει έξτρα γεύση στο κρέας μας αλλά συνήθως το παρακάνουμε με έντονα μυρωδικά που στο τέλος καλύπτουν την γεύση του κρέατος και τρώμε κάτι σαν κρέας αλλά με γεύση δενδρολίβανο - λεμόνι.
Εμείς θα σας λέγαμε να είσαστε πολύ προσεκτικοί με τις μαρινάδες και να βάζετε απλά και λίγα μυρωδικά για να απολαύσετε μετά το κρέας σας με την αυθεντική του γεύση.

# Το τρίτο μυστικό είναι η σωστή θερμοκρασία του κρέατος πριν το ψήσιμο.
Πρέπει να βγάλετε από το ψυγείο το κρέας που θα ψήσετε τουλάχιστον δύο ώρες πριν το ψήσετε ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι το κρέας σας θα ψηθεί πιο γρήγορα, που είναι και το ζητούμενο, για να μην χάσει πολλούς από τους χυμούς του.

# Το τέταρτο μυστικό είναι το αλάτισμα και στέγνωμα του κρέατος με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου νερά και υγρασίες οι οποίες βράζουν το κρέας αντί να το ψήνουν.
Και φυσικά ΟΧΙ αλάτισμα πριν το ψήσιμο. Πολύ βασικό γιατί το αλάτι τραβάει τις υγρασίες από το κρέας και το σκληραίνει.

# Το πέμπτο μυστικό είναι η θερμοκρασία που θα ψήσετε το κρέας που πρέπει να είναι αρκετά υψηλή τουλάχιστον 160 βαθμούς Κελσίου.
Εάν θα ψήσετε σε τηγάνι τότε ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει ελαφρά, η θερμοκρασία είναι σωστή και μπορείτε να βάλετε το κρέας.
Εάν θα ψήσετε σε σχάρα με κάρβουνα, βάλτε την σχάρα αρκετή ώρα να κάψει και χαμηλά.
Το κρέας πρέπει να έρθει σε επαφή με υψηλή θερμοκρασία στην αρχή ώστε  να αποκτήσει μια κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.
Έτσι θα συγκρατήσει τους περισσότερους χυμούς και θα βγει πολύ ζουμερό και αφράτο στο τέλος του ψησίματος.

# Το έκτο μυστικό θέλει το γύρισμα του κρέατος συνέχεια κάθε μισό λεπτό, αν το ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, ή κάθε 2-3 λεπτά αν το ψήνετε σε σχάρα, ώστε να ψηθεί γρήγορα και σωστά και ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Γυρίζοντας τακτικά το κρέας δεν αφήνουμε το εσωτερικό λίπος του να φύγει αλλά το ξαναγυρίζουμε μέσα στο κρέας και παραμένει μέσα. Είναι αυτό που θα σας δώσει την έξτρα γεύση.
Ποτέ μα ποτέ δεν τρυπάμε το κρέας για να το γυρίσουμε με πιρούνια ή με τα μαχαίρια αλλά το γυρίζουμε πάντα με τσιμπίδα.

# Το έβδομο μυστικό και πιο σπουδαίο για μένα είναι ο χρόνος που θα μείνει το κρέας στην φωτιά.
Αυτό εξαρτάται από το πάχος το μέγεθος του κρέατος και την ένταση της φωτιάς.
Γενικά το κρέας πρέπει να τρώγεται ψημένο μέτρια γιατί τότε θα σας δώσει και την καλύτερη γεύση του, δεν θα χάσει τα υγρά του, δεν θα στεγνώσει και δεν θα σκληρύνει.
Η καλύτερη λύση για να έχετε πάντα σωστά ψημένο κρέας είναι το θερμόμετρο γιατί με αυτό θα έχετε τον καλύτερο έλεγχο στο ψήσιμο.
Κυκλοφορούν πολλοί τύποι από απλά και φτηνά μέχρι πολύ εξειδικευμένα.
Φυσικά μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας και με τα πιο απλά που δεν έχουν θερμοκρασίες αλλά τρεις διαβαθμίσεις όπως αυτά της εικόνας.










Ο πίνακας θα σας δώσει παραστατικά την σωστή θερμοκρασία για τον τρόπο ψησίματος που προτιμάτε, αλλά πάντα να θυμάστε ότι όσο το ψήνετε παραπάνω σκληραίνει και χάνει τα πολύτιμα υγρά του που περιέχουν όλη την γεύση.
Το πιο σωστό ψήσιμο είναι από Medium έως και Medium Well αλλά πάντα είναι θέμα προσωπικού γούστου.
Ο δεύτερος πίνακας είναι ένας πιο απλός τρόπος για να ψήσετε σωστά πιέζοντας το κρέας και βλέποντας πόσο σκληρό είναι.



# Το όγδοο μυστικό είναι η ανάπαυση του κρέατος για 5-6 λεπτά μετά το ψήσιμο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που θα σας δώσει το πιο ζουμερό και λαχταριστό κρέας που θα έχετε φάει.   










# Το ένατο μυστικό είναι το κόψιμο που πρέπει να γίνεται πάντα κάθετα  προς τις ίνες του κρέατος για να μας δώσει έτσι ένα ακόμα πιο μαλακό αποτέλεσμα.

# Το δέκατο και τελευταίο μυστικό κρύβεται στο σερβίρισμα και στα πρόσθετα που θα βάλετε στο κρέας λεμόνι, σάλτσες και τα συνοδευτικά.
Προσπαθήστε να αλλάξετε την συνήθεια του πολύ λεμονιού και των πολύ έντονων σαλτσών γιατί έτσι θα υπερκαλύψετε την γεύση του κρέατος και θα τρώτε κάτι με γεύση λεμόνι ή μπάρμπεκιου.