
Συστατικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 φέτες προσούτο
- 2 κ.σ. cottage cheese
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. λάδι
- 3 μέτριες πατάτες
- 100 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- Aλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 2Στρώσε
μια λαδόκα σε ταψάκι, στρώσε τις πατάτες και ράντισε με το λάδι, αλάτι
και λίγο θυμάρι. Άπλωσε από πάνω και τις νιφάδες αμυγδάλου
- 3Ψήσε να γίνουν τραγανές για 20 λεπτά περίπου στους 180oC
- 4Άνοιξε τα φιλέτα στη μέση, χωρίς να τα χωρίσεις τελείως στα δύο και μοίρασε το προσούτο και το cottage cheese
- 5Άλειψε
με το βούτυρο και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Θωράκησε σε
αντικολλητικό τηγανάκι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές!
- 6Μην τρυπήσεις το φιλέτο όπως το γυρίζεις, γιατί θα στεγνώσουν
- 7Κατέβασε από το τηγάνι και ψήσε για λίγο στο φούρνο να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό για 30 περίπου λεπτά
- 8Ετοίμασε την σος παρμεζάνας βάζοντας την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο να βράσουν
- 9Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και ανακάτεψε να πήξει η κρέμα σου
- 10Σέρβιρε με το φιλέτο, τια πατατούλες γαρνιρισμένες με την σος παρμεζάνας