Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με παρμεζάνα περιλαμβάνεται στο menu μας

 

 Συστατικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 φέτες προσούτο
  • 2 κ.σ. cottage cheese
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • Aλάτι, πιπέρι

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2Στρώσε μια λαδόκα σε ταψάκι, στρώσε τις πατάτες και ράντισε με το λάδι, αλάτι και λίγο θυμάρι. Άπλωσε από πάνω και τις νιφάδες αμυγδάλου
  • 3Ψήσε να γίνουν τραγανές για 20 λεπτά περίπου στους 180oC
  • 4Άνοιξε τα φιλέτα στη μέση, χωρίς να τα  χωρίσεις τελείως στα δύο και μοίρασε το προσούτο και το cottage cheese
  • 5Άλειψε με το βούτυρο και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Θωράκησε σε αντικολλητικό τηγανάκι να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές!
  • 6Μην τρυπήσεις το φιλέτο όπως το γυρίζεις, γιατί θα στεγνώσουν
  • 7Κατέβασε από το τηγάνι και ψήσε για λίγο στο φούρνο να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό για 30 περίπου λεπτά
  • 8Ετοίμασε την σος παρμεζάνας βάζοντας την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο να βράσουν
  • 9Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και ανακάτεψε να πήξει η κρέμα σου
  • 10Σέρβιρε με το φιλέτο, τια πατατούλες γαρνιρισμένες με την σος παρμεζάνας