Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Freddo Cappuccino

Freddo Cappuccino

Τι χρειαζόμαστε:

  • εσπρέσσο
  • γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά
  • ζάχαρη (προαιρετικά)






    Πώς το κάνουμε:

    1. Τοποθετούμε τον καφέ στο κλείστρο μας και το πατάμε με πατητήρι χειρός για να στρώσουμε τον καφέ μας σωστά (μην ξεχνάμε οτι το νερό δεν πάει στην ανηφόρα).
    2. Αφού αφήσουμε να τρέξει λίγο νερό απο την μηχανή μας κουμπώνουμε το κλείστρο μας και αφήνουμε να τρέξει ο εσπρέσσο.
    3. Μέχρι να γίνει ο καφές χτυπάμε το κρύο γάλα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
    4. Μόλις είναι έτοιμος ο καφές προσθέτουμε την ζάχαρη που επιθυμούμε και χτυπάμε για 2 δευτερόλεπτα σε ένα shaker μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε δύο παγάκια και χτυπάμε για άλλα δύο δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσει ο καφές και να εγκλωβιστούν όλα του τα αρώματα.
    5. Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια, σουρώνοντας τον καφέ από τα πρώτα παγάκια και προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα.

Μακαρόνια με φέτα

Έφτασε το μεσημέρι και δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε ακόμα; Οι μακαρονάδες είναι πάντα μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση.
Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας.

 

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 200 γρ φέτα
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Πώς το κάνουμε:

    :
    Βήμα 1
    1) Αν σας έχει μείνει λίγη φέτα στο ψυγείο και σκέφτεστε ότι θα χαλάσει σύντομα δώστε της μια ευκαιρία πριν την πετάξετε στα σκουπίδια.
    Βήμα 2
    2) Όσο βραζει το νερο για τα μακαρόνια, πάρτε ενα κατσαρολάκι (ή το μπρίκι σας αν δεν έχετε παρέα), ρίξτε μέσα το γάλα και την φέτα (τριμμένη με τα χέρια σας αν θέλετε να λιώσει καλύτερα), ανακατευετε συνεχώς γιατί το μίγμα είναι λίαν κολλώδες.
    Βήμα 3
    3) Βάλτε μέσα πιπεράκι, αλλά με το αλάτι να είστε λίγο τσιγκούνηδες γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρη.
    Βήμα 4
    4) 'Οταν φέτα και γάλα εχουν γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα, την ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια που έχετε προηγουμένως κάψει με βούτυρο για έξτρα άρωμα. Εύκολα και γρήγορα!Καλή σας όρεξη!