Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ένα από τα ορεκτικά του μενού μας ***ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ***

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 1 κ γ πάπρικα
  • 1 κ γ ρίγανη
  • 1 κ σ ξύδι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα αλέθω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή.
    2. Τη βάζω στο ψυγείο να σφίξει το πολύ 45' και σερβίρω.

ΑΛΚΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΠΑΜΕ ΧΑΒΑΗ by Mpoukia kai Thalassa


*** Η πρόταση του Σεφ μας για σήμερα*** Λαζάνια Με Κιμά, Μελιτζάνες Και Τυριά

Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
1 κουτί λαζάνια
700 γρ. ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 -3 μελιτζάνες μικρές κομμένες  κυβάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κρέμες γάλακτος 400 γρ. light
300 γρ. τριμμένη πεκορίνο Αμφιλοχίας
300 γρ. τριμμένο κασέρι με λίγα λιπαρά
1 κούπα ελαιόλαδο



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Τοποθετούμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, και μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο τον κιμά, τη μελιτζάνα, και την  πιπεριά, να τσιγαρισθούν για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  •  
    Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τον ντοματοχυμό μαζί με 1 κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει το μίγμα για 40 λεπτά.

  • Λαδώνουμε ένα ταψί 28Χ30 περίπου ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο σάλτσα από τον κιμά.
  • Τοποθετούμε μία σειρά λαζάνια και απάνω βάζουμε μία στρώση κιμά με μελιτζάνες, πεκορίνο και συνεχίζουμε πάλι με λαζάνια, κιμά, τυρί,  με 3 ή  4 σειρές λαζάνια ανάλογα το ταψί.
  • Τελειώνουμε με κιμά, το υπόλοιπο πεκορίνο,  όλο το τριμμένο κασέρι, και την κρέμα γάλακτος.
  •  Ψήνουμε για 40 λεπτά σκεπασμένο το φαγητό μας, και μετά 15 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθούν τα τυριά.
  •  Καλή επιτυχία