Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό
κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
1 κουτί
λαζάνια
700 γρ.
ντοματοχυμό
1
κρεμμύδι τριμμένο
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 -3 μελιτζάνες
μικρές κομμένες κυβάκια
2
πιπεριές πράσινες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζανάκι
του καφέ λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 πρέζα
ζάχαρη
λίγο μαϊντανό
ψιλοκομμένο
αλάτι,
πιπέρι
2
κρέμες γάλακτος 400 γρ. light
300 γρ.
τριμμένη πεκορίνο Αμφιλοχίας
300 γρ.
τριμμένο κασέρι με λίγα λιπαρά
1 κούπα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Τοποθετούμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα
να κάψει, και μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο τον κιμά, τη μελιτζάνα, και την
πιπεριά, να τσιγαρισθούν για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
-
Σβήνουμε με το κρασί, το
αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τον ντοματοχυμό μαζί με 1
κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει το μίγμα για 40 λεπτά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 28Χ30
περίπου ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο σάλτσα από τον κιμά.
- Τοποθετούμε μία σειρά λαζάνια
και απάνω βάζουμε μία στρώση κιμά με μελιτζάνες, πεκορίνο και συνεχίζουμε πάλι
με λαζάνια, κιμά, τυρί, με 3 ή 4 σειρές λαζάνια ανάλογα το ταψί.
- Τελειώνουμε με κιμά, το
υπόλοιπο πεκορίνο, όλο το τριμμένο κασέρι, και την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά σκεπασμένο
το φαγητό μας, και μετά 15 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθούν τα τυριά.
- Καλή επιτυχία