Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

*** Η πρόταση του Σεφ μας για σήμερα*** Λαζάνια Με Κιμά, Μελιτζάνες Και Τυριά

Υλικά της συνταγής μας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
1 κουτί λαζάνια
700 γρ. ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 -3 μελιτζάνες μικρές κομμένες  κυβάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες κυβάκια
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κρέμες γάλακτος 400 γρ. light
300 γρ. τριμμένη πεκορίνο Αμφιλοχίας
300 γρ. τριμμένο κασέρι με λίγα λιπαρά
1 κούπα ελαιόλαδο



Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Τοποθετούμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, και μαζί το κρεμμύδι, το σκόρδο τον κιμά, τη μελιτζάνα, και την  πιπεριά, να τσιγαρισθούν για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  •  
    Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και τον ντοματοχυμό μαζί με 1 κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει το μίγμα για 40 λεπτά.

  • Λαδώνουμε ένα ταψί 28Χ30 περίπου ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο σάλτσα από τον κιμά.
  • Τοποθετούμε μία σειρά λαζάνια και απάνω βάζουμε μία στρώση κιμά με μελιτζάνες, πεκορίνο και συνεχίζουμε πάλι με λαζάνια, κιμά, τυρί,  με 3 ή  4 σειρές λαζάνια ανάλογα το ταψί.
  • Τελειώνουμε με κιμά, το υπόλοιπο πεκορίνο,  όλο το τριμμένο κασέρι, και την κρέμα γάλακτος.
  •  Ψήνουμε για 40 λεπτά σκεπασμένο το φαγητό μας, και μετά 15 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθούν τα τυριά.
  •  Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .