Υλικά
- 1 κιλο καλαμαράκια (Κατεψυγμένα ή φρεσκα καθαρισμένα και κομμένα)
- Χυμος απο 2 λεμονια
- 1 φλιτζάνι νερο
- 1 κ.γ μαγειρικη σόδα
- Αλατι
- Αλευρι για το τηγανισμα
- Σπορελαιο
Εκτέλεση
- Βαζουμε τα καλαμαρακια μας στο νερο μαζι με το χυμο λεμονιου και την μαγειρικη σοδα και τα αφηνουμε να μεινουν για να μαλακωσουν.
- Τα ξεπλενουμε και τα στραγγιζουμε πολυ καλα(αλλιως σκανε).
- Αλευρωνουμε (εχουμε βαλει λιγο αλατακι στο αλευρι)και τιναζουμε να φυγει το πλεονασμα.
- Τηγανιζουμε σε σπορελαιο, σε καυτο λαδι για 2-3 λεπτα ισα-ισα να παρουν χρυσο χρωμα και τα ακουμπαμε σε απορροφητικο χαρτί.
- Σερβιρουμε τα καλαμαρακια μας ζεστά με μπόλικο λεμονάκι.