Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Αρνάκι στη λαδόκολλα....


Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνάκι μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατι
  • πιπέρι
  • λαδόκολλα, σπάγκο

    Πώς το κάνουμε:

    1. Πλένουμε καλά το αρνάκι.
    2. Το βάζουμε μέσα στη λαδόκολλα μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.
    3. Αλατοπιπερώνω καλά το αρνάκι μου και το τυλίγω στη λαδόκολλα.
    4. Δένω από τις δυο μεριές τη λαδόκολλα με το σπάγκο (σαν το σχήμα της καραμέλας).
    5. Το τοποθετώ μέσα σε ταψί για να μην τρέξουν τα ζουμιά μέσα στο φούρνο.
    6. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
    7. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες στο φούρνο και χωριάτικη σαλάτα!!


πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλα κρούστας
200gr γιαούρτι στραγγιστό
1 μπέϊκιν πάουντερ
1 κούπα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 βανίλιες
ξύσμα από 3 πορτοκάλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και τα υπόλοιπα τα βάζουμε από πάνω «ζαρωμένα». Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180ο για περίπου 45΄.

ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη

-Το καλοκαίρι σερβίρετε με μια μπάλα παγωτού-

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ.......

Όταν η φέτα λιώνει μέσα σε μια κόκκινη νόστιμη σάλτσα από ντομάτα και μυρωδικά και δίπλα σε ολόκληρες καθαρισμένες γαρίδες, το μόνο που θέλεις είναι να πάρεις ένα κομμάτι ψωμί και να ξεκινήσεις "βουτιές"! Γαρίδες σαγανάκι, ουζάκι, καλή παρέα και έτοιμο το μενού!



ΥΛΙΚΑ : 1-ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ 
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΜΕΝΗ
1/2 ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
200ΓΡΜ ΦΕΤΑ 
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΡΙΓΑΝΗ
ΖΑΧΑΡΗ 

Σ'ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΣΚΕΥΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ  ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ,
ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ, ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙΘ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΝΙΩΣΕΙ Η ΦΕΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.