Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Σπιτική Λεμονάδα


ΥΛΙΚΑ

  • Για τη λεμονάδα

    • 200 γρ. ζάχαρη

    • 1000 γρ. νερό

    • 8 γρ. ξύσμα λάιμ

    • 35 γρ. ξύσμα λεμονιού

    • 2,5 γρ. βανίλια φυσική

    • 15 γρ. λέμονγκρας

    • 350 χυμό λεμονιού

    • Φύλλα δυόσμου

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τη λεμονάδα

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από τον χυμό λεμονιού, και φέρνουμε σε βρασμό.
    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
    Σουρώνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

Το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου έτοιμο στη στιγμή!

















ΥΛΙΚΑ
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι σαντιγύ Garni (σε μορφή σκόνης με γεύση βανίλιας)
1-2 γιαούρτια
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο (ή άλλη της αρεσκείας σας)
10 μπισκότα digestive
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα και τη σαντιγύ σε σκόνη και χτυπούμε για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι.
Σε μπολάκια ή ποτηράκια, θρυμματίζουμε και βάζουμε τα μπισκότα digestive, μετά βάζουμε λίγη μαρμελάδα, προσθέτουμε μους γιαουρτιού και τέλος πάλι μαρμελάδα.
Γαρνίρουμε με λίγη μους γιαουρτιού.Φυσικά, μπορούμε να βάλουμε τα 3 υλικά (μπισκότα – μους γιαουρτιού – μαρμελάδα) με όποια σειρά θέλουμε και σε όσες στρώσεις θέλουμε…το αποτέλεσμα είναι εξίσου ωραίο.Βάζουμε στο ψυγείο και το γλυκό μας …είναι