Ψάρια Σαβόρο
Τι χρειαζόμαστε:
- Ένα κιλό ψάρια (μαρίδες μεγάλες, γόπες, μπαρμπούνια)
- μισό φλυτζ. τσαγιού ξύδι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού κρασί μαύρο ξηρό
- δύο χούφτες σταφίδες μαύρες
- δύο κουτ. σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
- 2-3 σκόρδα φρέσκα
- 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
- αλάτι
- λίγο αλεύρι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
- Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε στο μισό ελαιόλαδο.
- Στραγγίζετε το λάδι και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
- Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, το δενδρολίβανο, τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα σωτάρετε.
- Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι,
προσθέτετε το αλάτι και τις σταφίδες και αφήνετε να σιγοβράσει για 5
λεπτά. (Αυτό θα είναι η μαρινάδα)
- Βάζετε μία στρώση ψάρια σε πήλινο ή γιάλινο δοχείο, τα σκεπάζετε με τη μαρινάδα
- Τοποθετείτε τα υπόλοιπα ψάρια σε στρώσεις εναλλάξ με τη σάλτσα κατά τον ίδιο τρόπο.
- Περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάδα (τα ψάρια πρέπει να καλυφθούν).
- Σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
- Σερβίρεται κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .