Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΓΑΜΟΣ - ΒΑΠΤΙΣΗ - ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Έχουμε για της σημαντικές στιγμές της ζωής σας  τον τρόπο και τον χώρο για  να πραγματοποιηθεί  κάθε εκδήλωση σας όποια και να είναι αυτή -προσωπική- εταιρική -  .

Στοιχεία επικοινωνίας για κράτηση

Restaurant Grill Μπουκιά&Θαλασσα

τηλ . 697 4437870   697 6682959.

email mpoukiakaithalassa1970@gmail.com


                                                                                

Βίδες με ψαρονέφρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι
  • 1 καπνιστή μπριζόλα ή ένα πακέτο μπέικον
  • 1 συσκευασία μανιτάρια
  • 1 πιπερια κόκκινη
  • 1 πιπερια πράσινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουταλια της σούπας πελτέ ή 2 ντομάτες ώριμες αλεσμένες στο μπλέντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα μακαρόνια.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι αφού πρώτα το κόψουμε σε φέτες μαζί με τη μπριζόλα ή το μπέικον.
  3. Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  4. Βαζουμε ξανά το ψαρονέφρι και τη μπριζόλα μέσα με τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στο φαγητό.
  6. Αν βάλουμε ντομάτα τη βάζουμε αντι του πελτε.
  7. Αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε μέσα και τα σουρωμένα ζυμαρικά.
  8. Ανακατεύουμε και...καλή όρεξη.

Μακαρονοσαλάτα με θαλασσινά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια κοραλλάκια
  • 100 γρ. καβούρι ψύχα
  • 100 γρ. τόνο
  • 100 γρ. baby γαρίδες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το dressing:
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  2. Στην ίδια σαλατιέρα προσθέτουμε τα θαλασσινά, το καρότο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε το dressing, το ρίχνουμε στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.

Το γλυκό της ημέρας ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • ελάχιστο βούτυρο
Για την κρέμα
  • 1/2 λίτρου γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλέυρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • προαιρετικά ξύσμα απο λεμόνι
Για το πασπάλισμα
  • άχνη
  • κανέλα
  •  

    Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε.
    2. Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Παίρνουμε λίγο λίγο απο το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα απο αλέυρι.
    3. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε,ανακατέυοντας μέχρι να γίνει η κρέμα πυχτή.
    4. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
    5. Σε ένα ταψί αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε την σφολιάτα.
    6. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας,την χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.
    7. Κλείνουμε με το δέυτερο κομμάτι σφολιάτας και αλοίφουμε με ελάχιστο βούτυρο το φύλλο.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
    9. Αφού έχει ψηθεί κόβουμε με μυτερό μαχαίρι το κομμάτι μας και τεμαχίσουμε.Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!