Κυριακή 22 Μαΐου 2016
Βίδες με ψαρονέφρι
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια βίδες
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 κρασοπότηρο κρασί
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 1 καπνιστή μπριζόλα ή ένα πακέτο μπέικον
- 1 συσκευασία μανιτάρια
- 1 πιπερια κόκκινη
- 1 πιπερια πράσινη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουταλια της σούπας πελτέ ή 2 ντομάτες ώριμες αλεσμένες στο μπλέντερ
- αλάτι και πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα μακαρόνια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι αφού πρώτα το κόψουμε σε φέτες μαζί με τη μπριζόλα ή το μπέικον.
- Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
- Βαζουμε ξανά το ψαρονέφρι και τη μπριζόλα μέσα με τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στο φαγητό.
- Αν βάλουμε ντομάτα τη βάζουμε αντι του πελτε.
- Αλατοπιπερωνουμε και βαζουμε μέσα και τα σουρωμένα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και...καλή όρεξη.
Μακαρονοσαλάτα με θαλασσινά
Τι χρειαζόμαστε:
Για το dressing:
- 1 πακέτο μακαρόνια κοραλλάκια
- 100 γρ. καβούρι ψύχα
- 100 γρ. τόνο
- 100 γρ. baby γαρίδες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Στην ίδια σαλατιέρα προσθέτουμε τα θαλασσινά, το καρότο, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε το dressing, το ρίχνουμε στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.
Το γλυκό της ημέρας ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- ελάχιστο βούτυρο
Για την κρέμα
- 1/2 λίτρου γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι αλέυρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- ελάχιστο αλάτι
- 2 βανίλιες
- προαιρετικά ξύσμα απο λεμόνι
Για το πασπάλισμα
- άχνη
- κανέλα
-
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε.
- Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Παίρνουμε λίγο λίγο απο το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα απο αλέυρι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε,ανακατέυοντας μέχρι να γίνει η κρέμα πυχτή.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σε ένα ταψί αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε την σφολιάτα.
- Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας,την χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.
- Κλείνουμε με το δέυτερο κομμάτι σφολιάτας και αλοίφουμε με ελάχιστο βούτυρο το φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφού έχει ψηθεί κόβουμε με μυτερό μαχαίρι το κομμάτι μας και τεμαχίσουμε.Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)