Τι χρειαζόμαστε:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- ελάχιστο βούτυρο
Για την κρέμα
- 1/2 λίτρου γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι αλέυρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- ελάχιστο αλάτι
- 2 βανίλιες
- προαιρετικά ξύσμα απο λεμόνι
Για το πασπάλισμα
- άχνη
- κανέλα
-
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε.
- Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Παίρνουμε λίγο λίγο απο το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα απο αλέυρι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε,ανακατέυοντας μέχρι να γίνει η κρέμα πυχτή.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σε ένα ταψί αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε την σφολιάτα.
- Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας,την χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.
- Κλείνουμε με το δέυτερο κομμάτι σφολιάτας και αλοίφουμε με ελάχιστο βούτυρο το φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφού έχει ψηθεί κόβουμε με μυτερό μαχαίρι το κομμάτι μας και τεμαχίσουμε.Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .