Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Κοτόπουλο σχάρας με κάρυ περιλαμβάνεται στο Μενού μας

Περιγραφή

Η συνταγή είναι για κοτόπουλο στη σχάρα /grill/ στα κάρβουνα. Στηρίζεται στην μαρινάδα στην οποία αφήνουμε το κοτόπουλο και έτσι αποκτά μεστή και έντονη γεύση.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι μάυρο
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπερια
  • 3 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλυτζανάκι λάδι
  • λεμόνι
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.
  2. Αλατίζουμε καλά και τις δυο πλευρές.
  3. Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ τα μπαχαρικά (ριγανη, πιπέρι, δυόσμο, πάπρικα, κύμινο, κάρυ).
  4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο, και στις 2 πλευρές.
  5. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
  6. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτή στο κοτόπουλο.
  7. Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό μισού λεμονιού, το λάδι και τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά. Τη χύνουμε στη λεκάνη με το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Το σκεπάζουμε και βάζουμε τη λεκάνη στο ψυγείο (ψύξη) για τουλάχιστον 12 ώρες.
  10. Ψήνουμε σε σχάρα/ grill/ κάρβουνα για 40-50'.
  11. Βάζουμε το ψημένο κοτόπουλο σε μεγάλο πυρέξ, περιχύνουμε με λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. 
    Είναι σημαντικό να μείνει για κάμποσες ώρες (12 τουλάχιστον) με τη μαρινάδα στο ψυγείο, ώστε το κοτόπουλο να "ποτίσει" καλά και να πάρει την νοστιμάδα της μαρινάδας.