Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ριζότο με Μανιτάρια Πλευρώτους δεν περιλαμβλανεται στον κατάλογο μας του menu μας

Συστατικά
  1. 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
  2. 1 φλυτζάνι ρύζι arborio
  3. 2 φλυτζάνια βραστό νερό
  4. ζωμός λαχανικών
  5. 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  6. 1 σκελίδα σκόρδου
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
 
 
 Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε την μία κουταλιά μαργαρίνης. Μόλις αρχίσει και λιώνει ρίχνουμε το ρύζι.
  3. Σωτάρουμε ώστε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές το ρυζάκι.
  4. Στο βραστήρα βράζουμε την διπλάσια από το ρύζι ποσότητα νερού. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε να λιώσει και αδειάζουμε στο ρύζι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι δοκιμάζοντας και ανάλογα με τα γούστα μας.
  6. Ανακατεύουμε καλά κατά όλη την διάρκεια του μαγειρέματος που είναι περίπου 20 λεπτά .
  7. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε την δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τα μανιτάρια το σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι και πιπέρι.
  9. Σωτάρουμε τα μανιτάρια ώστε να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  10. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ρύζι.
  11. Περιμένουμε να πιεί το νερό ανακατεύοντας.
  12. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την τρίτη κουταλιά μαργαρίνης και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ρύζι.