Συστατικά
- 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 1 φλυτζάνι ρύζι arborio
- 2 φλυτζάνια βραστό νερό
- ζωμός λαχανικών
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 1 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε την μία κουταλιά μαργαρίνης. Μόλις αρχίσει και λιώνει ρίχνουμε το ρύζι.
- Σωτάρουμε ώστε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές το ρυζάκι.
- Στο βραστήρα βράζουμε την διπλάσια από το ρύζι ποσότητα νερού. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε να λιώσει και αδειάζουμε στο ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι δοκιμάζοντας και ανάλογα με τα γούστα μας.
- Ανακατεύουμε καλά κατά όλη την διάρκεια του μαγειρέματος που είναι περίπου 20 λεπτά .
- Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε την δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια το σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι και πιπέρι.
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια ώστε να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Στο τελευταίο πεντάλεπτο του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ρύζι.
- Περιμένουμε να πιεί το νερό ανακατεύοντας.
- Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την τρίτη κουταλιά μαργαρίνης και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ρύζι.