Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Καλαμαράκια τηγανιτά











Υλικά
  • 1 κιλο καλαμαράκια (Κατεψυγμένα ή φρεσκα καθαρισμένα και κομμένα)
  • Χυμος απο 2 λεμονια
  • 1 φλιτζάνι νερο 
  • 1 κ.γ μαγειρικη σόδα
  • Αλατι
  • Αλευρι για το τηγανισμα
  • Σπορελαιο
Εκτέλεση
  • Βαζουμε τα καλαμαρακια μας στο νερο μαζι με το χυμο λεμονιου και την μαγειρικη σοδα και τα αφηνουμε να μεινουν για να μαλακωσουν.
  • Τα ξεπλενουμε και τα στραγγιζουμε πολυ καλα(αλλιως σκανε).
  • Αλευρωνουμε (εχουμε βαλει λιγο αλατακι στο αλευρι)και τιναζουμε να φυγει το πλεονασμα.
  • Τηγανιζουμε σε σπορελαιο, σε καυτο λαδι για 2-3 λεπτα ισα-ισα να παρουν χρυσο χρωμα και τα ακουμπαμε σε απορροφητικο χαρτί.
  • Σερβιρουμε τα καλαμαρακια μας ζεστά με μπόλικο λεμονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .