Κεφτεδάκια με κοστούμι μελιτζάνας

Τι χρειαζόμαστε:
Για τα κεφτεδάκια:
-
250 γρ. κιμά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
-
1 κ.σ. ξύδι
-
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα:
-
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με
λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από
τις δυο πλευρές.
-
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την
σάλτσα να κρυώσει λίγο.
-
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα
μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα
και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
-
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
Πώς το κάνουμε:
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με
λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από
τις δυο πλευρές.
-
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την
σάλτσα να κρυώσει λίγο.
-
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα
μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα
και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
-
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .