Τζατζίκι Παραγωγή μας
Χρειαζόμαστε:
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
- 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
-
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
- Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
- Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
- Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
- Με
ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα
σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν
παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε
και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο,
δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .