Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πίτσα μελιτζάνα

Περιγραφή

Μιά διαφορετική συνταγή για τη μελιτζάνα που αρέσει και στα παιδιά!

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4-5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • 200γρμ μπέικον ελαφρά σωταρισμένο
  • 600γρμ.τυριά τριμμένα (γκούντα,κέριγκολντ κ.λ.π.)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  •  

    Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζουμε τις μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 δαχτύλου, σε αλατόνερο για να ξεπικρίσουν για 1 ωρίτσα. Τις βγάζουμε απ'το αλατόνερο τις πλένουμε καλά και τις στίβουμε στις παλάμες μας, προσέχοντας μη χαλάσουν το σχήμα τους.
    2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, μέχρι ν'αρχίσουν να ροδίζουν και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η περίσσεια του λαδιού.
    3. Φτιάχνουμε μια σάλτσα, πηχτή, με τις φρέσκιες ντομάτες, χωρίς λάδι προσθέτοντας και λίγη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνουμε το μπέικον και το μαϊντανό να πάρει μια-δυο βράσεις.
    4. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί χωρίς ν'αφήνουμε κενά από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με το μπέικον προσέχοντας να πάει παντού.
    5. Πιο πάνω ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά.
    6. Ψήνουμε στο φούρνο 200°C μέχρι να ροδίσει το φαγητό ελαφρά.
    Μπορούμε για πιο υγιεινό να ψήσουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο με λίγο λαδάκι από πάνω, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σ'αυτή την περίπτωση θα ρίξουμε λίγο λαδάκι και στη σάλτσα ντομάτας. Σ'αυτό το φαγητό προσέχουμε το αλάτι γιατί τα τυριά και το μπέικον είναι αλμυρά από μόνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .