Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αθερίνα αστραπή






















Το πιο γρήγορο και θρεπτικό ψαρικό μεζεδάκι!! Ενα ψάρι που δεν χρειάζεται καθάρισμα.
 Το φοβερό αβαντάζ αυτού του ψαριού πέρα του ότι τα 100γρ έχουν σχεδον την ημερίσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο και έχει και πάρα πολύ φώσφορο, δεν χρειάζεται καθάρισμα!!
 
Τι χρειαζόμαστε:
  • 500γρ αθερίνα
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
  • αλάτι
  • μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή ότι χρησιμοποιούμε)
  • ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
  •  

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Πλένουμε την αθερίνα.
Βήμα 2
2) Την αλατίζουμε.
Βήμα 3
3) Την πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά
Βήμα 4
4) και αλευρώνουμε.
Βήμα 5
5) Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.
Βήμα 6
6) Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βήμα 7
7) Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .