Η Μεσόγειος είναι μία θάλασσα που δίνει ζωή στις χώρες που την περιβάλλουν και ουσιαστικά αποτελεί το σημείο που συναντώνται 3 ήπειροι: Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Επομένως η «μεσογειακή κουζίνα» δεν είναι μία και μοναδική, δεν είναι ενιαία, αλλά αντίθετα απαρτίζεται από πολλές τοπικές κουζίνες με διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Αυτές οι τοπικές κουζίνες είναι το αποτέλεσμα της πολιτισμικής επιρροής και ανταλλαγής μεταξύ των λαών της Μεσογείου σε συνδυασμό με το κλίμα και τη γεωμορφολογία κάθε τόπου.
Η μεσογειακή κουζίνα, επομένως, χαρακτηρίζεται από μια άκρως ενδιαφέρουσα πολυμορφία και ποικιλομορφία, όπου παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία, όπως:
- Η μεγάλη χρήση του ελαιολάδου (ωμό ή μαγειρεμένο)
- Η ποικιλία των λαχανικών και των οσπρίων
- Η κατανάλωση κρέατος προερχόμενου κυρίως από μικρά ζώα (κατσίκια, πρόβατα, πουλερικά, χοιρινό, κυνήγι)
- Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων κυρίως από αιγοπρόβειο γάλα
- Η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών
- Η χρήση φρέσκων μυρωδικών στην κουζίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .