Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κρέπες αλα Ελληνικά

Κρέπες αλα Ελληνικά

Τι χρειαζόμαστε:
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη 3 αυγά 1 κουταλιά της σούπας λυωμένο βούτυρο 2 κούπες γάλα φρέσκο 100 γρ βούτυρο (για το ψήσιμο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα μερέντα (κατά προτίμηση η ποσότητα) 3 μπανάνες

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ σιρόπι σοκολάτα ζάχαρη άχνη σαντιγύ παγωτο καϊμάκι

Πώς το κάνουμε: Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το λυωμένο βούτυρο και το γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε με το μίξερ (ή με το σύρμα) εως ότου να γίνει ένας λείος χυλός. Αλείφουμε με μισο κουτάλι της σούπας βούτυρο (καθε φορά) ένα τηγάνι. Όταν ζεσταθεί, με την βοήθεια μιας κουτάλας για σούπα. ρίχνετε το χυλο κάθε φορά.και γέρνετε το τηγάνι ωστε να απλωθεί παντού ο χυλός. Όταν η κρέπα ψηθεί από το κάτω μέρος την γυρίζουμε. Τις βάζουμε τη μια πάνω στη άλλη και τις αφήνουμε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνουν ζεστές και μαλακές. Απλώνουμε πάνω σε κάθε κρέπα λίγη μερέντα ρίχνουμε το μπισκότο, την μπανάνα (κομμένη σε ροδέλες) και την τυλίγουμε σε ρολό. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη, το παγωτό, μετά την σαντιγύ. Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας σχηματίζοντας αφηρημένες γραμμές σε όλο το πιάτο και ρίχνουμε λίγο θρύμμα μπισκότου πάνω στην κρέπα και σε όλο το πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε αντί για ζάχαρη φρουκτόζη.
Αν μας βγει πολυ αραιή προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμη.
Βγαίνουν 8-10 κρέπες. Αν θέλετε την μισή ποσότητα χρησιμοποιήστε τις μισές ποσότητες συστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ παρακαλώ μπορείτε να σχολιάσετε . Αν η προσφερόμενες Υπηρεσίες μας σας άφησαν ικανοποιημένους η όχι , αν τα προσφερόμενα φαγητά σας άφησαν ικανοποιημένους , αν το servis μας ήταν μέτριο , καλό, πολύ καλό , άριστο .Η κάθε παρατήρηση σας θα είναι για εμάς δεκτή και θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι . Σας ευχαριστούμε .